L-am scris demult, atat de demult incat nu imi mai aduc aminte cand. Oricum era un joc piratat, care mi-a placut mult si caruia, consider ca, i-am scris cel mai bun review din viata mea! Enjoy.

Unul din cele mai aşteptate titluri ale celor de la ID Software a fost lansat de curând. Este vorba despre Wolfenstein 2 .
Ştiu. Primul lucru la care vă gândiţi este “frate cât de tare a fost Return to the Castel of Wolfenstein” … Şi eu am zis la fel… şi m-am pus pe instalat.
Jocul nu are cerinţe foarte mari şi de aceea pe configuraţia mea a mers totul “în blană”.
Început promiţător şi deja îmi zbura gândul la monştri , kill some nazi scums, secrete , arme letale extraordinare şi tot felul de giumbuşlucuri.
Sincer nu am fost dezamăgit … însa la fel ca majoritatea continuărilor nu pot să spun că este mai bun decât primul Wolfenstein .

 

tanc

În afara de faptul că există un motor graphic mult mai avansat precum şi o fizica mai bună … totul pare la fel.
Ce mi-a plăcut în mod deosebit?
Gameplay-ul … este foarte interesant şi asta face tot jocul.
Elemente noi introduse de upgrade al armelor … Black Market, multe sidequest-uri, comploturi şi trădări … şi cel mai important Thule Medalion şi The Veil.
Povestea este destul de bine legată. Ca de obicei BJ Blazkowicz trece prin gloanţe, omoară tot ce îi iese în cale şi sfărâmă planurile celui de-al III-lea Reich.
Totuşi mă dispera un lucru … . Eu ştiu că „cine caută găseşte”, dar nazişti aştia nu au altceva de facut decât să caute civilizaţii dispărute cu tehnologie superioară şi să încerce să câstige prin forţe malefice acest război??
Ce e şi mai ciudat e că de fiecare dată găsesc… .
Or fi avut ei departamente specializate în astfel de lucruri dar Aliaţii de ce nu gasesc şi ei o tehnlogie să-i pună pofta în cui lu’ taica Hitler? Răspunsul este simlu. Ei nu caută.
Don’t worry BJ is here and will kick your asses.

tom
Chiar nu putem nascoci o poveste mai interesantă . În fine.
Pe scurt în timp ce Aliaţii se străduiau să pună capăt extinderii naziste , maşina de război nazistă înca are puterea în Europa continentală.
Introduceţi în această poveste temutele trupele SS ale lui Heinrich Himmler care vor sa stăpânească forţele oculte şi o civilizaţie străveche dispărută…(apoi cum altfel), foarte avansată tehnologic … dintr-o altă dimensiune(The Black Sun) şi care posedă o forma de energie inepuizabilă şi avem reţeta perfectă.
Civilizaţia a lăsat în urmă, prin diverse zone ale unui mic orasel, diverse artefacte care poseda o putere extraordinară şi care sunt descoperite, excavate şi adaptate pentru creearea super-soldaţilor nazişti.
Aliaţii îl trimit pe Blazkowicz, care intră în posesia unui medalion Thule care îi confera pe parcurs 4 puteri upgradabile şi îi permit acestuia să vadă în cealaltă dimensiune şi totodată prin pereţi şi diversele baricade, să încetinească şi chiar să oprească timpul, să creeze un shield protector în jurul său , sau să tragă prin pereţi cu o putere devastatorare. Se apuca omu de năruit la planuri de nazişti, omoară rând pe rând super- soldăţei … dar ca să vezi, naziştii sunt mereu cu un pas în faţa lui şi a aliaţilor.

efervescent

În cele din urmă când totul era mai frumos … şi erai cel mai tare din parcare mergi în Black Sun dimension… bălmăjeşte fostul tău inamic Deatshead nişte porcării şi te apuci să killareşti la Hans super-idiotul îndoctrinat de nazism şi el dotat cu un medalion ca al tău … Rând pe rând îi distrugi fiecare putere din medalion şi în acelaşi timp le pierzi pe ale tale. WTF … m-am chinuit tot jocu’ să upgradez, să caut aur şi tome de putere ca să le pierd pe rând într-un nivel? It sux … dar deh apoi dacă rămâneam cu ele se găsea vreun superior aliat dornic de putere să pună mana pe ele şi să conducă el lumea … paradoxal nu ??
Totul se termină cu o frumoasă explozie şi cu BJ aterizând cu paraşuta destul de departe încât să vadă minunata explozie… Hurray!!! BJ you are the man.
Una peste alta jocul are stil însa frumusetea primului nivel din punct de vedere al grafici şi al texturari este ştearsă de verdele turcoaz în care eşti nevoit să petreci majoritatea nivelurilor, turcoaz datorat puterei Veil de a vedea în cealalta dimensiune.
Înainte de încheiere vreau să vă spun că armele sunt incredibile în special Tesla Gun şi Particle Cannon-ul dar şi Panzerschrek-ul upgradat este absolut minunat.

Share this post