Hai la cumparaturi cu 10 ...

Hai la cumparaturi cu 10 …

Principiile, structura şi modul de organizare a sistemului judiciar din Romania au facut ca acesta sa ajunga in ziua de azi la un nivel atat de retrograd incat ma mir ca mai exista oameni care lupta sa avansam in ochii Uniunii Europene.
De fapt, toata denumirea de STAT sau Stat Roman sunt atat de inapoiate incat ma dor creierii cand vad ce se intampla in tara asta.

Cand alte state din Uniunea Europeana au introdus de cateva zeci de ani sistemul de detentie la domiciliu, cand alte state au deja un sistem de re-educare … unde nu se mai pune accent pe detentie si privare de libertate ci pe reintegrarea sociala, noi suntem atat de ipocriti incat nu vedem padurea din cauza copacilor.

Nu-l vreau pe Gigi in libertate (sau mai bine zis imi doresc sa se termine tevatura asta cat mai repede, doar sa nu-l mai vad zilnic la TV, dar si daca scapa… tot la TV e zilnic), dar m-am saturat , asta este un abuz din partea autoritatilor si a sistemului care-l tine pe cheltuiala statului in puscarie (de fapt pe cheltuiala platitorilor de taxe) de parca ar fi cel mai mare criminal din istorie.

Statul este cel mai idiot individ pe care l-am intalnit in ultimul deceniu

Apoi tu Stat care se presupune ca vrei libertate economica si prosperitate, faci mii de greseli in defavoarea ta?

Sa va dau un exemplu concret pe care il cunosc de cativa ani de zile.

Tu Stat esti bun cu mine, micul inteprinzator , si ma ajuti sa obtin credite si imprumuturi la care iti platesc tot tie dobanda si ma tii legat pe cateva zeci de ani , eu construiesc moteluri, service-uri auto , creez locuri de munca, platesc taxe si impozite, iti platesc si dobanda , iar cand vine criza in 2008, si nu imi mai pot sustine afacerea tu ca un idiot (Statule) apari , imi confisti tot (desi ceea ce confisti tu nu este nici pe sfert din cat iti datorez), imi inchizi activitatea, bagi oameni in somaj, nu mai incasezi impozite si taxe, si nici dobanzile aferente.

In speranta ca recuperezi paguba pui sigilii peste tot, scoti locatia la licitatie, de fiecare data cu un pret mai mic, caci deh… cladirile si echipamentul sunt oarecum perisabile si se degradeaza in timp, iar eu fostul proprietar ajung un amarat care traieste intr-o amarata de cocioaba, care isi bea amarul toata ziua si care eventual o sa moara … iar tu ai pierdut tot.

Nu era mai bine daca tu Stat prin autoritatea ta, formai o echipa de consilieri financiari (impartiali si incoruptibili- desi asta este foarte greu)care sa ma ajute sa repornesc afacerea (ii plateai tot tu, macar daca ai sanse de izbanda si de redresare, castigi in final), din putinul pe care il generam iti luai o parte imi lasai si mie o parte, nu mai ajungeau oamenii someri, mai incasai si ceva taxe si impozite si poate peste cativa ani, cand perioada grea trecea ma redresam si puteam sa iti rasplatesc increderea si amabilitatea.

Faliment= Someri

Faliment= Someri

Asa faci si cu Becali si cu multi altii, care stau pe carca ta (a noastra) in puscarie pentru ca au furat o gaina, au violat o rata sau mai stiu eu ce fapta demna de camera ascunsa!

Nu stiu daca tu Stat, pierzi bani ca nu-l vinde Gigi pe Chiriches, sau ca nu vrea sa semneze Bourceanu, dar cu siguranta pierzi bani ca ai in inchisorile statului sute de delicventi cu fapte minore care mananca pe spatele meu, platitorul de taxe si impozite.

„Fără libertate, societatea va sfârşi prin a fi cotropită de sărăcie şi boală.”

Share this post