E party la Maracity!

E party la Maracity!

Maracineniul este in sarbatoare…  Azi 21.09.2013 serbam fix 532 de ani de la atestarea documentara… Cu mare fast toti tiganii comunei, toti pupincuristii si lingaii, toti somerii si toate secaturile s-au strans cu mic cu mare la fastuosul eveniment.

Am un soi de lehamite cand ma gandesc la cat s-a investit in petrecerea mirobolanta… scaldata cu mici si bere moca, din belsug,  „sa aibe ce sa manace si gura lor de ciori spurcate” …ca deh avem de toate in comuna…ce dracu`, macar atata lucru ne permitem si noi. Nu ?

Chiar acum am tras o geana pe geam si vazui vreo 7 cetateni de vaza ai localitatii, unu` mai gras ca altu’ cum coborara cu mic cu mare , tare infometati… dintr-un Logan alb.

Sa trecem la treaba si sa facem un calcul sumar:

Caravana lu’ Axinte (manele si alte porcarii) – minim 10000 de euro ca altfel …;

Matteo!  Da ala cu multe nume de i-au facut astia buletin special pentru el, vreo 500 -1000 de euro daca nu mai mult;

Radu Pietreanu si Vacanta muzicala – nu ma pronunt dar minim 1000 euro.

– Prezentator si alti invitati mai putin cunoscuti … inca vreo 2000 de euro.

14-15000 de euro si asta doar pe partea de entertainment (daca nu sti ce inseamna sigur ai fost prezent la maretul eveniment).

Si aici nu cred ca este inclusa sonorizarea si logistica pentru aceste vedete… (vreo 5000 costa si asta mai mult ca sigur).

Adaugam mancarica

Mici si bere +sau Pepsi dupa caz, mustar si paine, caserole (sau in ce cacat le-au ambalat) – 3 mici moca x vreo 5000 de participanti adica vreo 15000 de mici (la 2 lei micu`) = 30000 de lei adica vreo 8000 de euro;

Bere – 1 leu halba(si sunt chiar indulgent) – vreo 3000 de halbe(iarasi indulgenta din partea mea) – 3000 de lei =700 de euro;

Paine – macar 500 de euro, ambalaje tot cam atat;

Bucatari, grataragii, ospatari, vreo 1000 de euro si avem un mic calcul final.

Acuma … stau si am gandesc, ca oricat de Primar ai fi… daca nu faci si tu vre-un botez sau vreo cinci gratare acasa dupa sindrofia asta(cu ce iti tragi si tu de aci), nu esti politician roman de ajuns, asadar, micu’ de ce sa-l facem la 2 lei??? Cred ca in acte costa 4 lei , berea la fel, vedetele si toate cele la fel… .

Ma astept la o cheltuiala dubla.

Oricum asta … n-o spunem la nimeni si nici nu o sa stie nimeni. Poate a facut si dansu` vreo scena de 75.000 de dolari sau euro ce erau aia!

Cu focul de artificii, premiile acordate si alte chestii care imi scapa acum, investitia toatala este undeva in jur de minim 30.000 de euro. Adica vreo 120.000 de RON!

Uite domn’ Primar… cate se puteau face in comuna cu banii astia:

In punctele aglomerate ale localitatii , instalam cate 2 semafoare pietonale cu buton (sa traversam strada cand vrea muschiul nostru`, nu cand vor soferii care te lasa pe o banda si de pe cealalta te plimba cativa metri prin aer pe capota).

Cost aproximativ 3000 de euro per 2 semafoare, in vreo trei locuri dupa cum urmeaza : la scoala , mai sus de Primarie si unul la Gropeni. TOTAL 9000 de euro.

Si iti mai ramaneau bani sa amenajezi, parcarea din spatele blocurilor , aproximativ, 500 de metri patrati de parcare la 50 de euro/metru patrat  25.000 de euro.

Si daca erai si inteligent… Dupa ce faceai chestiile astea pentru fiecare vehicul din parcare luai o suma modica de 50 de lei pe an/ loc de parcare si recuperai si din investitie.

Nu mai punem la socoteala ca nu avem cosuri de gunoi in toata comuna, nu avem spatii verzi, nu avem trotuare, apa si canalizare in anumite zone, asfalt in altele si cate si mai cate…

Dar deh, cu 3 mici si o bere ai castigat cativa simpatizanti(a se citi votanti) pentru alegerile viitoare, dar vezi tu… chestia asta e cu doua taisuri ca maine poimaine apare altu’ cu bani si le da cate 5 mici si ai imbulinat-o.

Acuma sa ma ierte si cei care au participat fara sa gandeasca si pe care ii cunosc, inclusiv tata 🙂

Multi nu se incadreaza in categoriile enumerate mai sus, in primele randuri, si imi cer scuze daca v-am jignit, dar trebuie sa recunoasteti ca am dreptate!

Era sa uit, am inteles ca s-a dat exemplu Mioveniul ca si ei au, si fac (ala este oras, au alte fonduri) si daca nu ma insel … cam au tot ce am descris mai sus plus camere in tot orasul sa nu poata misca vre-un infractor fara stirea autoritatilor.

Share this post