Valeriu Sterian si Compania de sunet

Valeriu Sterian si Compania de Sunet

Va mai aduceti aminte de cantecul lui Vali Sterian „Escu? Eu personal nu (eram prea mic) dar vad ca se revine la ipocrizia acelor zile. Prin 1992 el canta :
„Stima noastră şi mândria / Escu România / Escu, nu fi trist, / Escu-i comunist / Escu când apare / Soarele răsare / Şi nu vrea apusul / Îl atrage rusul / Iar noi vom reclădi speranta..”
Cica sa dai cheile de la casa ta si de la masina ta lui Victor Ponta si Crin Antonescu sau lui Dan Voiculescu cam asta inseamna Schengen! Tu i-ai da vreunuia din indivizii de mai sus cheia casei tale? Apoi asta inseamna Schengen si astia de prin vest stiu sigur ca nu e de bine … de aia nu ne vor! In Schengen statele membre sunt suficient de convinse fiecare de loialitatea şi corectitudinea celorlalte încât să le încredinţeze propria bază de date şi securitatea frontierelor. Adică portofelul (cu tot cu buletin, carduri, legitimaţie de serviciu etc) şi cheile casei…

Zice ca vreo 70 la suta dintre noi au ales sa fie reprezenati de indivizii de mai sus… deci daca ochelaristu` asta zice ca nu avem nevoie de Schengen este si vocea mea si ma reprezinta… eu unu vreau in Schengen ca am vazut ce inseamna asta si stiu ca locul nostru este acolo alaturi de cei din UE nu sa ne intoarcem la cleptocratia anilor `90!

„Ponta, Antonescu, Voiculescu, Becali, SRS şi alţii, sute, de-o teapă cu ei, reprezintă România. La nivel simbolic, ei sunt România în următorii patru ani. Cu ei trebuie să discute celelalte state. Spune Ponta, şeful guvernului, că nu-l interesează Schengen? Asta e părerea României, adică a noastră, a tuturor! Spune Antonescu despre Occident că e corupt şi plătit pentru a distruge ţărişoara? Aşa gândeşte România, adică dumneavoastră! Strigă Sorin Roşca Stănescu că n-avem nevoie de toate aceste reguli enervante ale UE pentru a verifica averile demnitarilor şi a-i scoate pe infractori din funcţiile publice? Domnul senator e vocea poporului! Mâine, când Ponta şi Antonescu vor spune că României îi va fi mai bine în afara UE, a lumii occidentale şi, eventual, a NATO, mesajul lor va fi receptat ca fiind voinţa noastră, a tuturor.

Vă simţiţi poate vexaţi, nedreptăţiţi de reticenţele Germaniei, ale Olandei şi Finlandei de fiecare dată când se pune problema intrării noastre în Schengen. Dar cei responsabili de soarta acelor ţări cum se simt atunci când trebuie să negocieze cu Victor Ponta, omul care minte cu neruşinare, obsedant, repetitiv, patologic? Minte afară, când promite că va face fabrici unde-i va angaja pe ţigani şi când recunoaşte că a greşit astă-vară, când a încălcat Constituţia, minte când se întoarce acasă şi înfierează Occidentul cu fraze de anii ‘50. Minte la Bruxelles, când promite că România va respecta independenţa justiţiei, minte la Bucureşti, când îl apără pe oligarhul securisto-turnător Dan Voiculescu. Minte fără să clipească, privindu-i în ochi pe sutele de mii de bolnavi de cancer, când le promite că va pune capăt crizei medicamentelor, deşi nu mişcă un deget. Minte când spune că va curma agonia Combinatului de la Oltchim. În fine, minte sfruntat când pretinde că apără democraţia, când e cât se poate de evident că e pe cale să realizeze cea mai dură restauraţie a cleptocraţiei de după 1989. În mincinosul-mincinoşilor ar trebui să se încreadă „ceilalţi“, „răii“ care nu ne vor în Schengen.

Dumneavoastră, cărora vă spune că face totul, deşi de un an n-a făcut nimic, l-aţi crede?”

Eu sunt doar de accord cu cele spuse mai sus, in Adevarul sunt publicate de un om inteligent care este in asentimentul meu. Eu nu ii vreau pe astia la putere, tot ceea ce scrie aici este purul adevar insa nimeni nu vrea sa recunoasca!

Ce urmeaza sa iesim din UE ? Sa parasim NATO ?

Astia de sus doar se vaita si se vaicaresc pe la Antene (un trust media plin de fecale si fecalisti) insa fura cu varf si indesat si or sa o faca inca patru ani de acum incolo.

„Cumva, nu se ştie cum, o mare parte a românilor s-a decuplat de la Parlamentul-penitenciar şi, în ciuda tuturor ticăloşiilor, crimelor şi jafurilor făcute de cei de-acolo, aceşti români au reuşit să găsească drumul bun. Adevărul este că niciodată în istorie ţara noastră nu a dus-o mai bine ca acum, n-a avut un PIB atât de mare, exporturi atât de consistente, o deschidere către Occident atât de facilă, o poziţionare strategică, geopolitică şi economică mai bună decât azi şi perspective mai optimiste, în ciuda celor patru ani de criză mondială care ne-au devastat. În fapt, tocmai apartenenţa la cele mai înaintate, democratice şi prospere structuri din istoria omenirii, UE şi NATO, a împiedicat – şi împiedică – o catastrofală prăbuşire.”

Prevad un viitor sumbru pentru romani si Romania iar USL (urmeaza saracie lucie) nu se dezice de la abrevierea pe care i-am asociat-o! Fie o sa ii ardem si torturam in Piata Universitatii fie o sa ne fure si futa ei cum vor!

Eu sunt pentru prima varianta. VOI ?

Share this post