154641-325x216-car-start-3

Suna la tractare!

Am citit astazi articolul celor de la 4tuning referitor la problemele comune in fuctie de marca masinii si il consider incomplet. Asadar am hotarat sa scriu acest articol in ideea de a completa cele spuse de cei de la 4tuning avand in vedere cererile de piese din dezmembrari si problemele cele mai des intalnite.

Audi

„-Becuri aprinse in bord care sesizeaza diverse probleme electrice

-Motoarele pe benzina de generatie mai veche sunt recunoscute ca fiind amatoare de ulei

-Butoanele de pe consola centrala se uzeaza destul de repede fiind imbracate cu un strat de material cauciucat, sensibil la inele, unghii si obiecte tari cu forme neconventionale

-Binecunoscutele probleme la injectoare si turbina la unele modele 2.0 TDI „

Ca o adaugare a celor spuse de catre cei de la 4tuning conform datelor pe care le am din dezembrari vin si adaug urmatoarele:

Motorul de 2.0 TDi are probleme cu injectoarele numai pe modelul cu tip de motor BLB. BRE de 2.0 TDI 103kw/140CP, in special pana in anii de fabricatie 2007-2008, problema a fost rezolvata pe modelele dupa 2008.

Motorul tip BKP, de la VW are aceleasi probleme cu injectoarele, si chiar daca motorul nu este montat pe Audi au aceleasi injectoare cu acelasi cod de piesa, de aici si problema lor… cel mai probabil din cauza motorinei de proasta calitate de la noi.

Putin mai rare sunt problemele pompei de ulei si a suportilor cutiilor de viteze, care sunt confectionti din aluminiu si se rup foarte des.

BMW:

„- Bec airbag aprins la modelele E46 din cauza defectarii plasei de la scaunul pasagerului

– Fulie arbore cotit la modelele diesel are miezul din cauciuc si cu trecerea timpului devine consumabila

– Scurgeri de ulei datorate intaririi garniturilor de etansare la motoarele pe benzina mai vechi

– Roti „culcate” pe spate datorita uzurii bucselor „scartaitoare”

– La modelele E46 uzura mecanismului de la geamurile electrice duce la zgomote suparatoare la ridicare si coborare

– Oscilatii la relanti la motoarele pe benzina

– Flansa cardan care produce zgomot la plecarea de pe loc

– Injectorul cu fir la modelele diesel

– Modulul de ABS cedeaza la seria 5 E39 pentru ca e amplasat in spate si in timp caldura de la evacuare ii pune probleme

– Ruperea lantului de distributie la motoarele diesel N47 care se poate gasi pe X3, X1, 520d, 318d, 320d, 118d, 120d, 123d…”

In privinta BMW-urilor, cele spuse de catre cei de la 4tuning sunt cat se poate de complete , insa fiind posesor de BMW E46 cunosc urmatoarele:

Acea mica oscilatie la relanti a motoarelor pe benzina montate pe E36 si E46 sau Z3 (1.6 si 1.8 de regula motoare de 1896 cmc), este o problema foarte comuna iar cauza ei este de cele mai multe ori ventilul de la carter, o mica dracie care este montata in spatele admisiei in partea dreapta cum te uiti la motor si care se sparge , facand ca aerul care intra in admisie sa fie mult mai mult, de aici probleme derivate,,, facand ca erorile raportate de testere sa fie erori de sonde lambda sau debitmetru de aer. Ca o consecinta directa a acestui defect este consumul mai mare decat de obicei.

Scurgerile de ulei de la termoflot, la toate motoarele pe benzina, se datoreaza unui mic o-ring si a unor garnituri care sunt montate intre termoflot si blocul motor, costul lor este infim. A nu se confunda cu scurgerile de ulei care apar in zona fuliei de la vibrochen care are alta cauza si este mult mai grava.

Uneori oscilatiile la relanti se datoreaza senzorului de ulei de pe baia de ulei, care se murdareste in timp si care ar trebui curatat cu putina benzina atunci cand efectuati schimbul de ulei. Astfel o sa vedeti ca becul rosu (uneori galben – atunci cand pompa de ulei nu face suficienta presiune ca sa urce uleiul in motor) o sa dispara si nu o sa mai aveti nici acea oscilatie la pornirea masinii.

Bratele de pe fata, cunoscute sub numele de bascula sau trapez, au probleme destul de des din cauza drumurilor proaste, neajunsul consta in faptul ca pivotii sunt turnati la modelul E46 si trebuie achizitionat bratul cu totul, pretul pentru un brat bun fiind destul de piperat. Pentru cei interesati va pot pune in legatura cu un amic care schimba pivotii cu unii pe surub care se pot strange la anumite intervale … rezultatele sunt excelente.

Pompa de injectie si injectorul cu fir la motorul de 136 de cai este o problema extrem de comuna , dar din pacate se datoreaza motorinei de proasta calitate de la noi din tara , precum si a exploatarii necorespunzatoare, iar cei care schimba aceasta pompa mai ales din dezmembrari, nu curata instalatia masini (rezervor, conducte tur retur) si problema reapare la doar cateva luni dupa montarea unei pompe noi sau sh, deoarece in instalatie ramane spanul produs de vechea pompa si asa se strica din nou fie pompa, fie injectoarele.

ATENTIE ! Problema cu injectoarele si pompa nou montata poate fi combatuta daca intreaga instalatie a masinii este curatata.  Acest lucru este valabil la toate marcile de autoturisme motorizate diesel.

Multumita informatiilor de la unii dintre voi putem sa admitem ca exista si o problema cu clapetele de admisie la modelele diesel si la 136 cp si la 150 de cp pe seriile 3 si 5 (posibil si pe 318 D care are acceasi motorizare) de la BMW, aceste clapete se colmateaza cu depuneri de ulei ars si alte mizerii , ulterior rezultand in infundarea propriu zisa a acestor clapete din admisie care se rup si patrund in motor provocand pagube numeroase. O problema care poate fi indepartata foarte usor daca galeria de admisie este curatata periodic. Nu stiu sa va spun un inverval dar puteti intreba utilizatorii. Multumesc pentru informatie Cosmin Ghiran si astept informatii si de la alti cititori.

Toate au problemele lor. Spune-ne una!

Toate au problemele lor. Spune-ne una!

Volkswagen:

„- Motorul intra in LIMP MOD datorita blocarii lagarelor de la turbina la motoatele TDI

– Consum de ulei destul de mare chiar si la motoarele mai noi

– Trepidatii la plecarea de pe loc datorate volantei cu masa dubla care se uzeaza in timp

– Fum negru excesiv la acceleratiile bruste care este rezultat din arderea incompleta de carburant din diverse cauze legate de turbina sau injectoare

– Fum alb-albastru specific motoarelor pe benzina de capacitate mica care dau de gol uzura segmentilor si a o-ringurilor de la supape

– Lipsa de putere datorita infundarii EGR-ului o problema des intalnita la noi in tara datorita carburantului de slaba calitate si a exploatarii necorespunzatoare

– Materialul plastic de la interior care este acoperit de un strat de cauciuc se zgarie foarte usor si arata destul de rau in timp scurt de utilizare

– Motorul 2.0 TDI produs pana in 2007 are probleme la injectoare si turbosuflanta dupa un anumit numar de km

– Lantul de distribuitie la motorul 1.2 tsi care incepe sa produca zgomote in scurt timp si neschimbat se poate rupe

-toba finala rugineste foarte repede, in primii ani de utilizare la modelele pe benzina noi.”

O problema foarte comuna la masinile pe benzina ale celor din grupul VAG sunt cutiile de viteza in special la trenul mobil si la selectoarele de viteza din cutie de la pinioanele treptelor 4 si 5.

Casetele de directie se strica cu precizie nemteasca pe la 200.000 de km in special la modelul GOLF 4 si BORA.

Sondele lambda de pe toate modelele din grupul VAG fie ca este vorba despre Seat Ibiza, Cordoba, Audi A3, A4, Golf 4, Bora, sau Passat, se strica cu aceeasi precizie pe la, sau dupa 120.000 de Km efectuati.

Opel

„- Ulei in vasul de expansiune la modelul 1.7dti, cedeaza racitorul de ulei

-calculatorului de la pompa de injectie ii cedeaza lipiturile pentru ca este amplasat direct pe blocul motor si absoarbe toata caldura fiind din aluminiu

– Diodele de la alternator sunt suprasolicitate la unele modele si cedeaza atunci cand vine frigul, necesitand reparatia alternatorului

– EGR-ul se infunda la modelele diesel dar se poate curata, spre deosebire de cel de la modelele pe benzina care trebuie inlocuit, fiind electronic

– La modelele pe benzina mai vechi esapamentul rugineste si racordul flexibil cedeaza in timp

– Motoarele 2.0 dti intra in modul de protectie din cauza electrovalvelor de pe sistemul de vacum care cedeaza

– Alternatorul este si el un punct sensibil pe modelul 1.9cdti

– Debitmetrul de asemenea trece la consumabile pe modelele mai vechi diesel

– O-ringurile de la caloriferul din interiorul masinii cedeaza si iti uda mochetele, inlocuirea lor este dificila datorita pozitionarii dar costul lor este infim.”

In privinta modelului Opel as putea spune ca este durere mai ales in privinta pompelor de injectie atat pe modelul de 2.0 DTi de 101 CP cat si pe modelul 2.0 Di de 82 CP pompele fiind montate si pe ASTRA G si pe Vectra B sau Zafira A.

Motorul de 1.0 l este extrem de prost, iar problemele cu el sunt foarte comune si se datoreaza nerespectarii intervalelor de schimb si a mentenantei precare, fiind cunoscut faptul ca ele papa foarte mult ulei.

La modelul Astra G caravan dar si la hatchback si celelate modele de Opel sunt foarte comune problemele cu arcurile de la puntea spate care se rup foarte des.

La motorizarea de 1.3 CDTi pe toate modelele incluzind Corsa C si D , Astra H,  precum si modelele de Suzuki Ignis si Swift, Fiat Doblo, Panda, Grande Punto si alte modele care sunt motorizate 1.3 CDTI tipurile de motor DTH, DTL sau DT volanta se strica foarte des si la KM putini 80.000 in cazul masinilor cu 0 KM.
Dacia si Renault : „- La modelele pe benzina senzorul de la arborele cotit poate da erori, se curata sau se inlocuieste usor – Pompa de apa nu are o viata prea lunga, se recomanda inlocuirea ei la fiecare schimb de curea de distributie la 60.000km – Frana de mana la Dacia se slabeste dupa primii ani de utilizare – Scartait la tamburii spate in momentul eliberarii pedelei de frana dupa primii ani de utilizare – Compresorul de la AC devine zgomotos – Lampile spate se aprind aiurea datorita oxidarii lamelelor din interior – Binecunoscuta problema la injectoare la modelele dCi, care de fapt este problema pompei de injectie Delphi care produce span si il trimite in injectoare – Unele modele au probleme cu rugina la aripile din spate – Interiorul incepe sa produca zgomote inca din primele mii de km.” Problema senzorului de la arborele cotit este comuna atat modelelor Dacia cat si Renault pe benzina, de cele mai multe ori nu este senzorul de vina ci „papuceii” de pe cablajul masinii care nu fac atingere. Turbina motorului 1.5 DCI euro 3, este cea mai mare problema a motoarelor Dacia si Renault. Injectoarele electronice Delphi sunt de foarte proasta calitate mai ales cele de pe modelul de 86 CP de pe Megane 2 1.5 DCI euro 4. Problema cu puntea spate de la Renault Kangoo si cea de pe Renault Laguna 1, Renault Megane 1, este foarte comuna, iar prostia celor de la Renault este ca pe modelele din acelasi an exista doua sau chiar mai multe modele de punte spate, ele fiind prevazute cu un numar diferit de bari de torsiune chiar daca este montata pe acelasi model de masina din acelasi an. Acelasi lucru este valabil si in cazul cutiilor de viteza de pe modelele din anii 2000 de pe toate masinile celor de la Renault. Spre exemplu pe modelul Clio 1.2 din anul 2000 existand nu mai putin de 4 cutii de viteza total diferite. Motoarele de pe modelele Renault Master indiferent de an si motorizare indiferent ca sunt de 2.2 dci, 2.5 dci sau 2.8 dti sunt cele mai cautate piese din dezmembrari de unde deduc faptul ca sunt foarte proaste si ca sunt extrem de raspandite, dar de cele mai mult ori problemele apar din cauza exploatarii necorespunzatoare a vehiculelor si din cauza nerespectarii intervalelor de schimb si de mentenanta a acestor motoare. La modelul Megane 2, calculatorul motorului este amplasat in partea soferului si din cauza unor chedere prost gandite apa patrunde in compartimentul computerului de la motor, facand ca acesta sa arda efectiv mufele de pe cablajul motor si de pe BSM si sa le topeasca …  de aici probleme cu motorasul de la stergatoare care merge pana se arde, faruri care se aprind si se string singure, macarale care coboara fara sa fie actionate geamurile s.a.m.d. Pompele de servodirectie electrice ale celor de la Dacia Renault sunt iarasi la mare cautare, motiv pentru care le declar o problema grava a constructorului romano-francez! Peugeot si Citroen: Desi nu apare in lista celor de la 4tuning problemele celor de la Peugeot si Citroen sunt la fel de numeroase si de grave. Motoarele cele mai proaste , precum si turbinele , pompele de injectie/inalta si injectoarele de pe motoarele de 1.4 hdi, 1.6 hdi sunt cele mai intalnite probleme. Puntile spate la toate modelele de Peugeot 206, Partner, Citroen Berlingo, Xsara sunt groaznice, iar o punte noua este extrem de scumpa undeva in jur de 1000 de euro. Mai nou exista posibilitatea de a le re-bucsa cu bucsi noi, din bronz care sunt facute pe strung insa masina devine extrem de rigida. La motoarele 1.4 HDI si 1.6 HDI (sunt si posesor de C4) am patit-o cu injectoarele BOSCH desi acestea nu prea au probleme(doar cele BOSCH sunt mai putin lipsite de probleme, cei care au injectie Siemens au cele mai multe batai de cap), pentru a putea fi scos un astfel de injector este nevoie sa se desfaca chiuloasa intrucat ele sunt foarte „coxate” si pline de calamina, nici cea mai buna presa nu le poate scoate din chiuloasa.

Mercedes:

De asemena marca Mercedes nu este lipsita de probleme si din experienta mea urmatoarele probleme sunt cele mai frecvente:

La modelul Sprinter motoarele de 2.2 CDI , injectoarele si turbina sunt cele mai cautate piese . De asemenea grupul spate este foarte problematic si jantele care se sparg din cauza ca masinile sunt incarcate peste masa maxima autorizata.

La modeul Vito aceeasi problema cu turbinele, motoarele, si injectoarele de pe 2.2 CDI care se strica foarte des. Acest model are probleme cu cesurile de bord, blocul de lumini si cu timoneria (mai exact bucsile de la timonerie). Desi mai rare, cutiile de viteze automate de pe modelul pana in 2003 sunt extrem de proaste de aceea se vand cutiile de viteze manuale si tot ce tine de un astfel de schimb de la automat la manual.

Mercedes Vito are probleme cu manerele de interior si de exterior care sunt de foarte proasta calitate si se rup in cazul folosirii excesive . Aceasta masina la modelul cu hayon are probleme cu manerul si butonul cu actionare electrica de pe hayon.

Toate modelele de Mercedes care au motoarele de 2.2 CDI au aceleasi probleme , de fapt motorul in sine este marea problema a celor de la Mercedes. Exista si exceptii de motoare montate pe W203 C Class si W211 E Class care nu au probleme insa cred ca au facut parte dintr-un lot de motoare fabricat in perioada 2003-2005 si de aceea nu sunt la fel de problematice.

Celelalte marci de masini au problemele lor, o sa revin cu adaugiri in timp, cand le aflu. Momentan doar atata pot sa spun . Daca masina ta nu este in lista asta nu inseamna ca nu are probleme. Te invit sa ne spui care sunt ele.

Voi ce probleme ati intalnit?

[wpdevart_facebook_comment curent_url=”http://loudcars.ro/defecte-comune-in-functie-de-marca-masinii/” „title_text=”Facebook Comment” order_type=”” title_text_color=”#000000″ title_text_font_size=”22″ title_text_font_famely=”monospace” title_text_position=”left” width=”100%” bg_color=”#d4d4d4″ animation_effect=”random” count_of_comments=”5″ ]

Share this post